Enorm gelukkig prijs ik mezelf dat ik jaarlijks mag afreizen naar het donkere continent. Al heel wat keren heb ik al mijn zintuigen aan het werk kunnen zetten in Afrika. De geluiden en de geuren van de bush, het stof, maar vooral het zien en fotograferen van al die wilde dieren tijdens hun dagelijkse worsteling om te leven en overleven, ik zou niet meer zonder kunnen. Het is als het ware mijn ‘happy place’. Ver van asfalt, industrie, mensenmassa’s en kantoortuinen. De afgelopen twee weken bevond ik me met een kleine groep op een van de allerbeste bestemmingen om wildlife te zien en fotograferen, de Maasai Mara in Kenia. De migratie van de wildebeesten lag weliswaar (bewust) ver achter ons, we hebben ons geen moment verveeld. Het was eerder hard werken, met de constante stroom aan geweldige waarnemingen die voor onze lenzen langs trok. Een van de eerste ochtenden troffen we deze twee heren aan die al slenterend op weg waren naar een bestemming die zij alleen kennen. Een eenzame topi denkt er het zijne van.