LEZINGEN EN PRESENTATIES

Regelmatig wordt Marijn gevraagd een lezing of presentatie te verzorgen voor fotoclubs en natuurverenigingen, maar ook op fotofestivals zoals de Pixperience in Amsterdam, het Lowland Festival te Antwerpen en Nature Talks in Ede. Of er nu 20 of 300 toehoorders in de zaal zitten, er is altijd de garantie van een leerzame en onderhoudende lezing. Een waarschuwing is wel op zijn plaats: pas op, humor!

Marijn heeft kant en klare presentaties voorhanden over het breken van de regels, het omgaan met beperkingen, het gebruik van lange sluitertijden, het fotograferen dichtbij huis en zwartwit fotografie, maar ook over specifieke bestemmingen zoals de Maasai Mara en de Brabantse heide. Op verzoek zijn op maat gesneden lezingen over andere onderwerpen altijd mogelijk. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Voorbeeld: lezing 'Nederland in Beweging'

Nee, geen praktijksessie met stramme bejaarden in te hippe spandex pakjes op een yogamatje. Deze lezing gaat over het vastleggen van beweging op een foto. Eigenlijk is dat niet mogelijk, maar door verschillende technieken toe te passen kun je de suggestie van beweging wekken. De grens tussen een mislukte foto en een superfoto is daarbij dun, maar als het lukt dan zijn het zowel letterlijk als figuurlijk bewogen foto’s: het raakt je en brengt je emotie in beweging. Marijn gaat tijdens deze lezing in op de verschillende technieken die je kunt gebruiken, welke sluitertijd past bij welke beweging en: wat maakt dat het ‘werkt’? De technieken worden niet alleen losgelaten op zoogdieren en vogels, maar ook op landschappen en abstracte beelden. Voor deze lezing geldt geen dresscode.

Voorbeeld: lezing 'Omgaan met Beperkingen'

Wij natuurfotografen mogen graag stellen dat ook onze fotografie tot de kunsten behoort. We breken de regels naar gelang het ons blieft. Maar waarom breken we die regels eigenlijk, en wanneer, en hoe komen we er bij? Ontdek wat het koken van een ei, het melken van een koe en natte laarzen in een zonnige auto te maken hebben met foto's die uit een volledig leeg hoofd komen. Verward? Perfect, dan bent u het juiste publiek voor deze lezing.