Hamnoy_A0A6992

Een zonsopkomst die op niets lijkt uit te lopen. Bij het verlaten van de accommodatie is het buiten grijs, dikke vlokken vallen naar beneden en de berg die gisteren nog pal naast onze hut lag, lijkt er in het holst van de nacht stiekem vandoor te zijn gegaan. Met het noorderlicht vertrokken.

Tegen beter weten in toch maar een compositie gemaakt op de welbekende plek die nu voor het eerst compleet verlaten is. Met een handdoek over de lens en filters wachten op wat waarschijnlijk toch niet komen gaat. Achter ons, boven de zilte horizon trekt het langzaam een klein beetje open. Eerst menen we nog een vage roze schijn te zien aan de verre rechterzijkant van ons beeld. Niet veel later is er geen twijfel meer mogelijk en krijgen we twee minuten magisch licht te zien. Precies waar we het wilden hebben. Als na enkele beelden en doorlopend manisch droogpoetsen van het filter de lichten weer doven, komen uit alle gaten, spelonken en krochten mensen met statieven gerend. Too little, too late. Baby when the lights go out.

Volgend jaar februari gaan we weer. 19-26 februari, van zondag tot en met zondag tijdens de voorjaarsvakantie in het noorden. Bij voldoende belangstelling is 26/2-5/3 ook mogelijk (voorjaarsvakantie midden en zuid). De uitgebreide pdf staat op de website. Warmlopen voor een koude bestemming, dat is de bedoeling!