WORKSHOPS 2019

Sinds 2016 is Marijn een van de workshopleiders van Natuurfotoworkshop. Hier zijn workshops te boeken in alle disciplines binnen de natuurfotografie. Van landschapsfotografie tot wildlife en van vogelfotografie tot nachtfotografie. De workshops zijn gunstig geprijsd, vinden door heel Nederland plaats en zijn zowel voor beginners als gevorderden. Marijn geeft vooralsnog workshops (creatieve) landschapsfotografie. Onderaan deze pagina staat een korte omschrijving.

Voor meer info en boekingen: zie de website van Natuurfotoworkshop

Workshop Heidelandschappen
Augustus - nog te bepalen

Voor landschapsfotografen in Nederland is de bloeiende heide één van de hoogtepunten van het fotografisch jaar. Een paarsroze bloemenzee, afgewisseld met gouden gras en een dampend ven, als het even kan onder een deken van mist en met een bijkleurende roze lucht. Maar ook als niet alle ingrediënten aanwezig zijn, zijn er mogelijkheden genoeg om mooie foto’s te kunnen maken. Sterker nog, het dwingt je creatiever te fotograferen en gebruik te maken van wat er wel is.

We gaan aan de slag met dramatische groothoekbeelden, panorama’s, maar ook intieme landschappen. Filtergebruik en camera-instellingen komen uiteraard ook aan bod.

De workshop vindt plaats in het Leenderbos, één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. De afwisseling van bloeiende heide, grassen, vennen, naaldbos en berken biedt allerhande mogelijkheden voor landschapsfotografie.

Workshop Creatieve Landschapsfotografie
Op aanvraag

Eén van de variabelen die ons in de fotografie ter beschikking staat is de sluitertijd. In deze workshop gebruiken we de sluitertijd om op een creatieve, afwijkende manier (intieme) landschappen te fotograferen. We gaan aan de slag met lange sluitertijden in combinatie met het bewegen van onderwerp of camera. Ook dubbele belichting komt hierbij aan bod, evenals het bewust creëren van onscherpte in je beelden, of zelfs volledig onscherpe beelden.

De workshop vindt plaats in het Leenderbos, één van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. De afwisseling van heide, grassen, vennen, naaldbos en berken biedt allerhande mogelijkheden voor creatieve landschapsfotografie.