Beeldbewerking voor natuurfotografen:
een volledige weg naar Rome

Een mooie foto maken is uiteindelijk echt wel voor iedereen weggelegd. Die foto vervolgens in de nabewerking voldoende recht doen zodat niets minder dan een geweldig eindresultaat overblijft, is een heel ander aspect van de fotografie. Een aspect dat voor een groot deel niet alleen de kwaliteit van je werk, maar ook je eigen stijl bepaalt.

Ik heb besloten al mijn in dik 10 jaar opgedane kennis over nabewerking te delen. Niet in boekvorm, maar in praktische Nederlands gesproken filmpjes waarin ik je stap voor stap in de bewerkingen meeneem. Ik gebruik daarbij zowel (Engelstalige versies van) Lightroom als Photoshop, dus of je nu een van beide of allebei gebruikt, de video’s zijn altijd voor jou geschikt. De cursus is gebaseerd op de abonnementsversie van de software met ook met de CS6 versie kun je alles volgen.

Met de inhoud van deze set video’s heb je alle tools in handen om je foto’s van begin tot eind te bewerken. Het zijn de bewerkingen die ik zelf al jaren op mijn eigen natuurfoto’s toepas. Technieken die professionals en gevorderden ook gebruiken, en die nu voor iedereen bereikbaar zijn. Met deze filmpjes kom je snel (ik besteed nooit meer dan 10 minuten aan een foto) en veilig in Rome aan!

Klik HIER om naar de bestelpagina te gaan

De 37 filmpjes van samen bijna 6 (!) uur aan informatie zijn ingedeeld in logische hoofdstukken, zodat je altijd een specifiek onderdeel nog eens kan terugkijken, zonder door de rest van de materie heen te hoeven.

Hoofdstuk 1: Kleurbeheer & Lightroom Workflow
Hoofdstuk 2: Focus Blend, Exposure Blend & Panorama
Hoofdstuk 3: Clonen, Poetsen & Canvas
Hoofdstuk 4: Contrastcorrecties
Hoofdstuk 5: Kleurcorrecties
Hoofdstuk 6: Verscherpen & Printen

De hoofdstukken zijn afzonderlijk verkrijgbaar en als complete bundel tegen een voordeliger setprijs.

Klik hier voor de volledige inhoudsopgave

Enkel bij de complete bundel video’s ontvang je een set acties voor Photoshop (EN en NL) om sommige handelingen met een enkele druk op de knop te kunnen uitvoeren, een duidelijke handleiding hoe deze te gebruiken en een PDF met een vertaling van Engels naar Nederlands van de meest gebruikte termen in Lightroom en Photoshop. Bij Hoofdstuk 4 (los en in bundel) ontvang je ook nog een mapje met presets die extra functionaliteit aan Lightroom 6 en Adobe Camera Raw CS6 geven, mocht je nog niet met de abonnementsversies werken.

Na het bekijken van deze instructievideo’s beheers je alle technieken die je nodig hebt om een mooie foto tot een geweldig eindresultaat te bewerken!