ZIMANGA 2020

In oktober 2017 en 2019 ging Marijn met drie kleine groepen van zes personen naar Zimanga in Zuid-Afrika voor driemaal 10 dagen ultiem fotograferen. Niet alleen tijdens reguliere gamedrives (waarbij je af en toe de auto uit mag voor een laag standpunt!), maar ook vanuit de low-level schuilhutten die dit privé game reserve juist zo uniek maken. Kleine hutjes voor drinkende en badderende vogels met altijd kans op iets speciaals, grotere hutten aan een prachtige lagune of vlakbij een drinkplaats met kans op olifanten en neushoorns op groothoekafstand. Op veler verzoek komt er in september 2020 een vervolg. Door de welbekende oorzaak is deze reis uitgesteld tot juni 2023. Er is nog één plek voor ene vrouwelijke deelnemer beschikbaar, Mail voor de details.

Fotoreis Zimanga - unieke combinatie van gamedrives en hutfotografie
4 -13 september 2020, EUR 3.199 (exclusief vlucht en lokaal vervoer). VOL

Zimanga is een bijzonder privaat wildpark in de regio KwaZulu Natal in Zuid-Afrika. Toen de familie Senekal in 1998 het eigendom kreeg, was het landgoed niet omheind en de meeste dieren waren verdwenen als resultaat van intensieve stroperij. Sindsdien heeft de familie kosten nog moeite gespaard om het reservaat in de oude glorie te herstellen, en zelfs nog mooier te maken. En of dat is gelukt!

Veel diersoorten zijn teruggekeerd, op natuurlijke wijze of via een herintroductie. Inmiddels vind je er meer dan 80 soorten zoogdieren, waarvan giraffe, buffel, neushoorn, olifant, waterbok, wildebeest, zebra, kudu, nyala, nijlpaard, luipaard en cheeta de meest aansprekende en zichtbare soorten zijn. Inmiddels patrouilleert ook de koning der dieren weer vrijelijk  in Zimanga. Ook voor vogelaars is Zululand een waar mekka, alleen al in het reservaat zelf zijn meer dan 400 soorten vogels waargenomen waaronder enkele bijzonderheden.

Natuurlijk zijn er meerdere plekken in Afrika waar je deze dieren kan bekijken, maar uniek aan Zimanga is dat er een netwerk van luxueuze fotohutten is opgebouwd, op advies en onder toezicht van de beroemde ‘hidden photographer’ Bence Mate uit Hongarije. Zo zijn er hutten aan drinkplasjes waar behalve veel vogels ook af en toe zoogdieren hun dorst komen lessen. Oog in oog krijgt hier een nieuwe betekenis. Ronduit spectaculair is de grote hut aan de lagune die via een lange pijp bereikbaar is en waar je vogels en zoogdieren niet alleen van heel dichtbij, maar ook nog eens vanaf een prachtig laag standpunt kunt fotograferen. En wat te denken van de twee hutten aan een waterplas waarin je kan overnachten en waar met wat geluk neushoorns en olifanten met groothoek te fotograferen zijn? En ja, ook 's nachts want de hut is voorzien van continue verlichting!