MAGISCH MASAI MARA

Sinds 2013 neemt Marijn in oktober/november van elk jaar een kleine groep van maximaal 7 personen mee naar het Afrikaanse Eden dat de Masai Mara is. Uitgestrekte grazige vlaktes met af en toe een karakteristieke acacia boom, en meer dieren dan je kan fotograferen. Kuddes grazers en natuurlijk de grote predatoren die in hun kielzog volgen. Met wat geluk zien we zelfs nog een wildebeest crossing! In 2022 vindt deze reis gegarandeerd doorgang van 5-12 november. Er is altijd plek voor een extra deelnemer dus mail gerust!

Download de uitgebreide beschrijving (data en prijzen 2016) hier

Fotoreis Magisch Maasai Mara
Oktober en November - op aanvraag. In 2021 vindt de reis plaats tussen 4-16 november. VOL

Ongetwijfeld de ultieme droombestemming voor een fotosafari is de uitgestrekte savanne van Maasai Mara in Kenia. Het gebied is wereldberoemd om zijn grote katten (Big Cat Diary op de BBC is er 12 jaar lang gefilmd) en de jaarlijkse trek van enorme kuddes wildebeesten en zebra’s van en naar de aangrenzende Serengeti in Tanzania.

Tegen het eind van de grote migratie, zo rond eind oktober, begin november, verlaten de hordes toeristen het park. Delen van de grote kuddes zijn, afhankelijk van de regen, echter nog gewoon aanwezig, net als de territoriale roofdieren (leeuwen, cheeta, luipaard en hyena). Olifanten, giraffes, buffels en allerlei antilopen bevolken de grazige heuvels, terwijl nijlpaarden en krokodillen de rivieren tot hun thuis maken. De naderende korte regentijd brengt elke dag machtige wolkenluchten, en soms een verfrissende plensbui aan het eind van de dag, gevolgd door ochtendmist. Het gras is kort gegraasd door de grote kuddes, waardoor de zichtbaarheid van de dieren perfect is. De fotomogelijkheden zijn eindeloos in deze tijd van het jaar in dit prachtige gebied.

Onze basis is een sfeervol en luxe tentenkamp aan de oever van de Mara rivier, midden in de Masaai Mara. Van daaruit gaan we 6 dagen lang van ’s ochtends voor zonsopkomst tot de lunch en van de namiddag tot ’s avonds na zonsondergang fotograferen. We maken gebruik van speciaal aangepaste 4WD-voertuigen, met slechts één fotograaf per rij. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en zijn van hoge kwaliteit.

Om geen kostbare fototijd te verliezen reizen we per vliegtuigje van Nairobi naar de Maasai Mara en terug (inclusief).

Reisdata: oktober - november (nog te bepalen)

Prijsindicatie (niveau 2021): USD 3,900 voor 6 nachten (USD 6,150 voor 10 nachten, USD 7,150 voor 12 nachten) exclusief vlucht. Aantal dagen naar wens, met een minimum van 6 dagen.